bloglovin

Två dagar, två hamnar

Något som är mysigt med att åka ner till västkusten är att man kan ta sig en promenad vid havet, vill man dessutom slippa få sand mellan tårna kan man välja att gå via hamnen. (Stort plus!)


White party on the westcoast

Igår var jag på 18års firande för Bella här nere i Varberg (kom ner hit i torsdagskväll) Vi lekte lekar, skrattade och dansade tills fötterna blödde. En väldigt kul kväll nere på västkusten helt enkelt!

Med det sagt signar jag ut för dagen


Girls night

I onsdags kom Johanna och Leticia över för lite tjejsnack och bubbel. Har verkligen saknat att umgås alla tre, nu när alla går i skolan på olika ställen och så har vi varit dåliga på att ses. Men det ska det bli ändring på!


Skärgården

Det mysigaste med sommaren är att man kan åka båt ut till skärgården och bada vid stranden. Jag personligen har aldrig riktig varit den som badar i Sverige men de senaste året har jag börjat uppskatta den svenska sommaren lite mer. Så att nästan frysa ihjäl någon gång ibland kan väl vara skönt, eller?


On my mind 27/7

I mitt huvud idag ser ni skodrömmar, framförallt ett par mocka sneakers frå eytys eller axel arigato helst svarta eller grå.... Sedan ser ni kjolar olika former och färger, en svart läder väska, snygga brillor och en massa halsband.
 

Sommarkväll ute på vattnet

Igår kväll så bestämde jag och päronen oss för att åka ut och paddla kajak. Mamma och pappa kom nämligen hem med en ny kompis till den vi redan har igår. Därav det plötsliga begäret att paddla kajak. Haha.


Favorit i repris

Finns det någon frukost som jag inte tröttnar på så är det bananpannkakor. För några dagar sedan provade jag att blanda i lite hirsflingor och det blev faktiskt gott det med. Se för er själva ;)


Let's go golfing

Igår gick jag med mamsen och papsen på en runda golf. Jag har inte grönt kort ännu men tycker det är ganska kul att följa med och slå några slag, hehe.


Fresh from the garden

Om det är något som jag ser fram emot varje sommar är det de färska bären som man kan plocka i hela trädgården.
Min personliga favorit är hallon, inget slår vaniljglass med färska hallon och pistaschnötter en varm sommardag.♥
Eller vad säger ni?

Det är bara jobb, jobb, jobb

Idag är sista jobbdagen för veckan och efter att ha gått upp klockan halv sex tre dagar i rad kan jag säga att jag är rätt så trött. Igår gick jag och la mig nästan direkt efter middagen.

I helgen ser jag fram emot sol och bad, för just nu är jag lika vit som ett lakan. (Bokstavlig talat)


Nude suede skirt

 

I min egen värld


Black & white

Här är en kvälls-outfit jag hade på mig i London. 
 
Na-kd jacka - Bershka byxor - H&M väska - Forever 21 ringar - Lindex t-shirt - Rizzo ballerina

20 saker

20 saker ni (kanske) inte visste om mig
 
1. Jag är extremt stökig. Jag kan inte hålla mitt rum, skåp eller garderob ren i mer än typ 2 timmar.(!!)
 
2. Jag har svårt att slänga bort saker. Tänker alltid att jag kanske visst kommer använda den där tröjan som bara ligger och skräpar, i framtiden...
 
3. Jag är en periodare. Under vissa perioder kan jag äta hur mycket som helst av en grej och sedan blir det helt plötsligt en annan jag inte kan få nog av. Just nu är jag inne i en banan period, äter minst 4 bananer eller mer om dagen.
 
4. Jag dricker sjuka mängder vatten. Vet inte varför men min kropp är törstig HELA tiden!
 
5. Jag älskar att sjunga och dansa. Jag lyssnar sällan på musik offentligt, för jag kan helt enkelt inte sitta still. 
 
6. I framtiden vill jag ha 2 barn 
 
7. Att sova är typ det bästa jag vet och att kliva upp ur sängen på morgonen är lika kämpigt varenda dag.
 
8. Jag är väldigt tålmodig. Oavsett hur dålig jag är på något tvingar jag mig ändå att göra om det, för jag ger mig inte för en jag blivit bra på det.
 
9. Jag gillar verkligen att duscha. Jag kan stå i timmar i duschen bara för att det är skönt.
 
10. Jag är hypokondriker på hög nivå. En gång gick det så långt att jag trodde att jag var bipolär. Haha som om jag själv skulle kunna märka det.
 
11. Jag är sämst på att förklara saker för andra. Oavsett hur mycket jag vet om något, så kan jag helt enkelt inte lära någon annan.
 
12. Jag blir lätt små frustrerad. Innan den där tålmodiga delan av mig kickar igång kan jag bli så arg att jag har sönder något. Det slutar oftast med att jag är klumpig nog att göra illa mig. Haha
 
13. Jag planerar allt. Men följer sällan min egna planering. Så bra var den självdiciplinen...
 
14. Jag har svårt att bestämma mig. Jag får bokstavligt talat beslutsångest av allt. Detta leder till att jag stressar upp mig över små saker ganska mycket.
 
15. I framtiden vill jag bo något år utomlands. 
 
16. När jag var liten var jag en riktigt otursfågel. Mina föräldrar fick samtal från skolsyster minst en gång i veckan för att jag hade gjort illa mig. En gång gjorde jag illa mig så svårt att jag fick åka in med en lärare till akuten för att sy.
 
17. Jag har väldigt tunna handleder. Det är ett under att jag aldrig brytit de.
 
18. Jag är besatt av serier. MEN jag har aldrig sett game of thrones (Snälla slå mig inte! haha)
 
19. Guacamole är bland det godaste jag vet. Skulle kunna äta hur mycket som helst om det gick.
 
20. Något jag däremot absolut inte kan äta är räkor, det går helt enkelt inte ner.
 

Vägg drömmar

Den senaste tiden har jag börjat fundera på att dekorera mitt rum så att det blir lite mer personligt. För tillfället har jag helt vita väggar utan någonting på, vilket kan bli lite enformigt. Eftersom rykten går att ens rums "skick" tydligen ska spegla ens inre har jag bestämt mig för att ge det en chans och justera lite saker.
 
Har ni något bra tips på ställen man kan köpa fina tavlor?

Copper Blonde

Som många av er brukar säga så har jag en ytterst udda hårfärg. Den har liksom inget namn... håret är inte rött, men samtidigt inte brunt eller blont.(!!) Så det mest rättvisa att kalla färgen för tycker jag är koppar blont.
 
För er som frågat är min hårfärg helt naturlig och har utvecklats med åren. När jag var runt 5år hade jag blont hår och efter årskurs 1 började det bli mer brun,blont. Jag blekte håret i 5:an för att jag inte ville vara brunett och sista gången jag färgade i 7:an så har min hårfärg dragit mer åt der röda hållet. Konstigt men sant. Jag diggar det! ;)

WORK WORK WORK...

Se me doing dirt dirt dirt dirt dirt. NU mina vänner har det officiella sommarjobbandet börjat! Jag jobbar däremot inte varje dag utan endast 3 gånger i veckan. Så skönt att inte känna att sommarlovet går åt till att jobba men samtidigt får extra pengar i fickan. :)

Hoppas ni haft en bra onsdag!


Some more of London


Dinner look


Att äta är att resa

Mat i allmänhet är något som jag har ett stort intresse av. Jag älskar att testa nya rätter och jag väljer sällan fel mat när jag äter ute... Fråga bara någon utav mina vänner ;) haha. Jag vet inte hur, men min mat ser helt enkelt alltid väldigt god ut.(?!)

Här i London har jag provat både det ena och det andra. Här är några av de rätter jag åt.

Acai bowl
Chicken satay burger
Nachos
Avocado toast
Mer nachos ;)
Lax
Lasagne

Early morning in London

Suprise! Anledningen till att jag inte uppdaterat på några dagar är att jag är i London. Tillgången till internet är sådär och när jag väl har wi-fi så är det trögt som attans!

Än så länge har vi hunnit shoppa en hel del och sett oss om i Notting Hill. Jag har ju varit i London förut men den delen har jag liksom inte haft tid med. Som tur var är det gångavstånd från hotellet dit så vi fick verkligen känna in oss i området. Jag kan ju säga att jag inte hade tackat nej till en lägenhet där!

 

Min körkortsguide

Idag har jag haft mitt körkort i exakt 2 månader.(!!)
 
Eftersom att många av mina kompisar på väg att ta körkort och jag vet att många av er läsare också kämpar med körteorin och körberedskapen så tänkte jag slänga ihop en liten gudie som kan hjälpa er att ta körkort snabbare.(Bra va?) Följer du dessa steg så kommer du förhoppningsvis ha ditt körkort i handen om några månader, eller kanske till och med veckor om du redan gjort några av stegen?
 
1. Läs igenom körboken som går att köpa på de flesta körskolor. Det kan låta jobbigt, men ta ett kapitel i taget så ska du se att det går fortare än vad du tror! 
 
2. Övningskör minst 1-3 gånger i veckan. I slutet la jag upp ett schema så att mina handledare (aka mina föräldrar) kunde ta sig tid och prioritera min körning så att jag kunde känna mig säker innan uppkörningen.
 
3. Boka ett datum för uppkörningen. För att bli motiverad och faktiskt hålla sig till sin plan måste man ha en deadline. Annars kommer du skjuta upp körningen. (tro mig jag vet!)
 
4. Gör teoritest online. Det finns en mängd olika hemsidor där du kan öva dina teoretiska kunskaper. De flesta kostar, men går du på körskola ingår det ofta i "paketet". 
 
5. Kör med fler handledare än bara dina föräldrar. Förslagsvis en körskola. Kör du med samma personer hela tiden kan handledaren börja bli blind för små problem som andra skulle lägga märke till. Jag körde med minst 4 olika handledare på körskolan och alla gav mig olika feedback. Jag tror att detta har varit en bidragande faktor till att jag klarade uppkörningen redan på första försöket. Om du inte vill eller kan köra hos en körskola skulle jag rekommendera att be någon bekant med körkort sitta med dig och din förälder i bilen och sedan ge respons.
 
6. Öva, öva, öva. Att tro att man kan kunna ta körkort efter att man endast kört i en månad är naivt. Att lära sig kontrollera, manövrera och parkera en bil tar tid. Dessutom måste du lära dig att förutse faror och beteenden hos andra trafikanter. Vilket du endast kan lära dig av erfarenhet.
 
7. Sluta oroa dig! Det finns inget värre än att vara så nervös så att man inte verkar kunna göra någonting rätt. Tillåt inte din rädsla för att misslyckas ta över din körning. Vad gör det om du inte klarar uppkörningen på första försöket? INGENTING, det enda som händer är att du lär dig vad som du behöver träna på. 
 
8. Kör upp på låtsas. Ha en lektion med din handledare där han eller hon ska bete sig som om det vore en uppkörning. Detta gör att du blir mer trygg när det väl är dags för den stora dagen och då har du större chans att lyckas! Jag körde upp på låtsas med min körskolelärare 2 gånger innan den riktiga uppkörningen. Dels för att se om jag var redo för att köra upp och dels för att inte bli lika nervös när det verkligen gäller.
 
9. Öva en gång till. Du kan inte öva för mycket. Bilkörning handlar om överlärning, precis som att cykla ska du inte ha glömt bort hur man kör bil om du tar en paus.
 
10. Sluta stressa! Den enda som har bråttom med att ta körkortet är du själv. Det spelar ingenroll att du vill ha det nu, nu nu! Är du inte redo- kör inte upp.
 
Kom ihåg att även fast du har fått ditt körkort är du inte helt färdiglärd. Trafiken bjuder ständigt på nya oväntade situationer som du kommer lära dig av. Att ha körkort innebär bara att du kan klara dig själv i trafiken utan hjälp.
 
Lycka till! (Har ni några frågor så är det bara att fårga på)

Holy Cow

Här om dagen var jag och mamma och åt lunch på ett litet indiskt ställe på söder. Maten var jättegod och nanbröden var över förväntan! Skulle absolut tipsa om att gå dit någon gång när du har tid. Det ligger på Ringvägen 87 och heter som rubriken; Holy Cow!

 RSS 2.0