bloglovin

Banana icream - standard recipe

Eftersom att det fanns en stor efterfrågan på mitt bananglassrecept så ska jag i det här inlägget berätta lite om det.
 
Att göra bananglass är inte en dans på rosor de första gångerna. Det krävs att man är tillräckligt snabb för annars smälter glassen och blir mer som en smoothie. Men man får inte heller vara för snabb! För då kan mixern gå sönder och i värsta fall börja brinna. (Ja, du läste rätt!)
 
Standardreceptet för bananglass
(1 Servering)
 
2 frysta bananer. (Jag skivar alltid mina för att göra det så lätt som möjligt för mixern/matberedaren)
1-3 matskedar vatten
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare, alternativt mixer, tills det blir en len men ändå fast konsistens. (Ungefär 3-7 minuter. med paus för omrörning för hand) Skopa sedan över glassen till en skål.
 
Jordgubbssås
1 handfull jordgubbar.(Ca 5-10 jordgubbar)
1 matsked vatten
 
Mixa alla jordgubbarna och vattnet tills såsen är klumpfri.
 
*Tips! Ställ eventuellt in bananglassen i frysen medans du gör jorgubbssåsen.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: